Advertisement

Παναγία Σουμελά Βέρμιο - Thes H Panagia Soymela Sto Bermio Etoimazetai Na Ypodex8ei Xiliades Proskynhtes Fwto - Ξεκίνησαν στην παναγία σουμελά στο βέρμιο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου σάββατο, 14 αυγούστου 2021 21:46

Παναγία Σουμελά Βέρμιο - Thes H Panagia Soymela Sto Bermio Etoimazetai Na Ypodex8ei Xiliades Proskynhtes Fwto - Ξεκίνησαν στην παναγία σουμελά στο βέρμιο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου σάββατο, 14 αυγούστου 2021 21:46. Ε ) το βέρμιο είναι οροσειρά της μακεδονίας. Στη νέα παναγία σουμελά στο βέρμιο βρίσκονται τάφοι επιφανών ποντίων: Ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (video, photos) | άγγελος. Τα θυρανοίξια του ναού έγιναν στις 15 αυγούστου 1952, και εύχαρις ο. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις.

Με κατάνυξη και τήρηση των μέτρων το φετινό προσκύνημα στο βέρμιο από newsroom 06/08/2021 | 23:30 Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά στο βέρμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα φίλωνα κτενίδη και του σωματείου «παναγία σουμελά».

Zi1opct6zhho2m
Zi1opct6zhho2m from www.ertnews.gr
Ξεκίνησαν στην παναγία σουμελά στο βέρμιο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου σάββατο, 14 αυγούστου 2021 21:46 Στη νέα παναγία σουμελά στο βέρμιο βρίσκονται τάφοι επιφανών ποντίων: Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο κυριακή, 15 αυγούστου 2021, 18:44 μοιραστειτε Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά στο βέρμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα φίλωνα κτενίδη και του σωματείου «παναγία σουμελά». Το σάββατο 14 αυγούστου το απόγευμα ξεκίνησαν στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου. Στην παναγία σουμελά, στο βέρμιο, θα τιμήσουν φέτος την κοίμηση της θεοτόκου τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Του αλέξανδρου υψηλάντη, του πολιτικού αρχηγού της επαναστάσεως του 1821, των βουλευτών ισαάκ λαυρεντίδη, ελ.

Στην παναγία σουμελά, στο βέρμιο, θα τιμήσουν φέτος την κοίμηση της θεοτόκου τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων.

Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Το σάββατο 14 αυγούστου το απόγευμα ξεκίνησαν στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου. Κάθε χρόνο στην παναγία σουμελά συρρέουν χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από τη βόρεια ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη της ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. Ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (video, photos) | άγγελος. Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο. Στην παναγία σουμελά, στο βέρμιο, θα τιμήσουν φέτος την κοίμηση της θεοτόκου τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων. Η ψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 2.065 μέτρα και βρίσκεται κοντά στη νάουσα. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Καταλαμβάνει τμήμα του νομού ημαθίας, του νομού κοζάνης και του νομού πέλλας. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21 συμμαθητών τους οι οποίοι. Του αλέξανδρου υψηλάντη, του πολιτικού αρχηγού της επαναστάσεως του 1821, των βουλευτών ισαάκ λαυρεντίδη, ελ.

Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο. Το σάββατο 14 αυγούστου το απόγευμα ξεκίνησαν στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου.

6mcqac2edyvzom
6mcqac2edyvzom from www.pellanews.gr
Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, χαράχθηκε πάνω σε ξύλο από τον απόστολο και ευαγγελιστή λουκά. Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Στην παναγία σουμελά, στο βέρμιο, θα τιμήσουν φέτος την κοίμηση της θεοτόκου τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων. Καταλαμβάνει τμήμα του νομού ημαθίας, του νομού κοζάνης και του νομού πέλλας. Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Στην παναγία σουμελά στο βέρμιο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, κωνσταντίνος ζέρβας, σήμερα, ανήμερα της εορτής της κοιμήσεως της θεοτόκου. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο.

Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο.

Στην παναγία σουμελά στο βέρμιο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, κωνσταντίνος ζέρβας, σήμερα, ανήμερα της εορτής της κοιμήσεως της θεοτόκου. Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, χαράχθηκε πάνω σε ξύλο από τον απόστολο και ευαγγελιστή λουκά. Καταλαμβάνει τμήμα του νομού ημαθίας, του νομού κοζάνης και του νομού πέλλας. Το σάββατο 14 αυγούστου το απόγευμα ξεκίνησαν στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις. Του αλέξανδρου υψηλάντη, του πολιτικού αρχηγού της επαναστάσεως του 1821, των βουλευτών ισαάκ λαυρεντίδη, ελ. Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Μόνο με δέος μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πυρκαγιά, που ευτυχώς δεν πέρασε στα σύνορα της ημαθίας και οριοθετήθηκε χθες, πέμπτη 5η αυγούστου. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο 15/08/2021 λαμπρά ἡ πανήγυρις τῆς κοιμήσεως τῆς θεοτόκου στήν ι. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Στο χωριό καστανιά του όρους βερμίου ημαθίας βρίσκεται το πασίγνωστο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομωνύμου μονής στον πόντο, που επί 16 αιώνες αποτελούσε σύμβολο και πνευματικό κέντρο του. Ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (video, photos) | άγγελος.

Ε ) το βέρμιο είναι οροσειρά της μακεδονίας. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις. Του αλέξανδρου υψηλάντη, του πολιτικού αρχηγού της επαναστάσεως του 1821, των βουλευτών ισαάκ λαυρεντίδη, ελ. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο 15/08/2021 λαμπρά ἡ πανήγυρις τῆς κοιμήσεως τῆς θεοτόκου στήν ι. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου.

Panagia Soymela Archives Elliniki Gnomi Die Zeitung Der Griechen In Europa
Panagia Soymela Archives Elliniki Gnomi Die Zeitung Der Griechen In Europa from i0.wp.com
Του αλέξανδρου υψηλάντη, του πολιτικού αρχηγού της επαναστάσεως του 1821, των βουλευτών ισαάκ λαυρεντίδη, ελ. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά στο βέρμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα φίλωνα κτενίδη και του σωματείου «παναγία σουμελά». Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Ξεκίνησαν στην παναγία σουμελά στο βέρμιο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου σάββατο, 14 αυγούστου 2021 21:46 Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (video, photos) | άγγελος. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Στη νέα παναγία σουμελά στο βέρμιο βρίσκονται τάφοι επιφανών ποντίων:

Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου.

Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Ο εορτασμός του δεκαπενταύγουστου στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (video, photos) | άγγελος. Με κατάνυξη και τήρηση των μέτρων το φετινό προσκύνημα στο βέρμιο από newsroom 06/08/2021 | 23:30 Παναγία η σουμελά βέρμιο | ειδήσεις, ενημέρωση, φωτογραφίες, video, τελευταία νέα από την εφημερίδα espresso | παναγία η σουμελά βέρμιο Η θαυματουργός εικόνα της παναγίας σουμελά είναι ένα ισχυρό σύμβολο για τον ποντιακό ελληνισμό. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά στο βέρμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα φίλωνα κτενίδη και του σωματείου «παναγία σουμελά». Ό,τι είναι η παναγία της τήνου για τους έλληνες του νότου, είναι και η παναγία σουμελά στο βέρμιο για τους απανταχού ποντίους και τους έλληνες του βορρά. Η λήψη από την παναγία σουμελά το απόγευμα της τετάρτης. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ.

Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά στο βέρμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα φίλωνα κτενίδη και του σωματείου «παναγία σουμελά» παναγία σουμελά. Με κατάνυξη και τήρηση των μέτρων το φετινό προσκύνημα στο βέρμιο από newsroom 06/08/2021 | 23:30

Posting Komentar

0 Komentar